Prosessilaitteet elintarviketuotantoon

Pikajäähdytys- ja pikapakastuslaitteet

Suunnittelemme, toimitamme ja asennamme kylmäprosessilaitteita elintarviketuotantoon

Pikajäähdytys- ja pikapakastuslaitteet

Nopea elintarvikkeiden jäähdytys/jäädytys säilyttää alkuperäisen koostumuksen, aromin, värin ja kosteuden. Jos elintarvikkeet jäähtyvät hitaasti lämpötila-alueella +65:stä asteesta + 10 asteeseen nämä ominaisuudet menetetään. Myöskin bakteerien kasvu on voimakkainta juuri tällä lämpötila-alueella, joten elintarvikkeet kannattaa aina säilyttää tällä lämpötila-alueella mahdollisimman pienen aikavälin.

 

Pikajäähdytys säilyttää elintarvikkeiden alkuperäiset ominaisuudet kun lämpötila pudotetaan jopa +90:stä asteesta +3:een asteeseen esimerkiksi puolessatoista tunnissa ja lämpötila pidetään 0:n asteen ja +5 asteen välillä. Näin elintarvikkeiden laatu säilyy lähes entisellään.

 

Pikapakastus jäädyttää esimerkiksi keitetyt elintarvikkeet nopeasti muuttaen sisällä olevan nesteen jäisiksi mikro-kiteiksi vahingoittamatta ruoan omaa solurakennetta. Tällaisessa prosessissa elintarvikkeen sisäinen lämpötila on mahdollista laskea esimerkiksi +90:stä asteesta -18 asteeseen nopealla aikavälillä.

 

Pikajäähdyttimet/pikapakastimet tarjoavat mm. seuraavia etuja :

  • kaikki elintarvikelajit ovat turvallisia käytössä koska jäähdytysprosessit täyttävät HACCP:n vaatimukset
  • ruoan kosteus ei haihdu tavalliseen tapaan ja paino säilyy paremmin
  • vähemmän hävikkiä koska elintarvikkeita voidaan säilyttää pidemmän aikaa
  • aikaa säästyy kun elintarvikkeita voidaan valmistaa tarvittavan suuruisissa erissä nopeammin
  • elintarvikkeita voidaan tarjota loppuasiakkaille juuri suunniteltuna vuoden ajankohtana, sesonkiajan ulkopuolella

Leijupakastimet

Spiraalipakastimet

Pikapakastuskaapit ja pikajäähdytyskaapit

Ota yhteyttä



Sähköpostitse: info(at)coldex.fi

Puhelimitse: 03 7873714

tai

PYYDÄ TARJOUS