Tuki ja myynti
+358 37 873 714
Aukioloajat
MA–PE: 08:00–16:00

Miten leijupakastin toimii?

Leijupakastin hyödyntää voimakasta, erittäin kylmää ilmavirtaa, joka puhalletaan rei’itetyn kuljettimen läpi. Tuotteet asetetaan kuljettimen päälle, ja ilmavirta nostaa kevyet tuotteet osittain ilmaan – ne alkavat ikään kuin "leijua" virrassa. Tämän ansiosta kylmä pääsee nopeasti ja tasaisesti tuotteen kaikille pinnoille, mikä mahdollistaa tehokkaan ja nopean pakastuksen.

Leijupakastusmenetelmä estää tuotteiden tarttumisen toisiinsa ja ehkäisee paakkuuntumista. Tämä on erityisen tärkeää esimerkiksi marjojen, kasviskuutioiden, merenelävien ja muiden herkkien elintarvikkeiden käsittelyssä. Leijupakastus säilyttää tuotteiden rakenteen, maun, ulkonäön ja ravintoarvot tehokkaasti.

Tuloksena on irtonaisia, korkealaatuisia pakastettuja tuotteita, jotka on helppo jatkokäsitellä, kuljettaa ja pakata. Leijupakastin soveltuu erityisesti elintarviketeollisuuden tuotantolinjoille, joissa vaaditaan nopeaa läpivirtausta, hygieniaa ja energiatehokkuutta.

Leijupakastin kuva 1 Leijupakastin kuva 2

Edut

Nopea pakastus

Korkean ilmavirran ansiosta tuotteet jäätyvät nopeasti ja laadukkaasti, säilyttäen rakenteen ja maun.

Irtonaiset tuotteet

Tuotteet jäätyvät yksittäin ilman paakkuuntumista – helpottaa pakkaamista ja jatkokäsittelyä.

Hellävarainen käsittely

Ilmavirta ei vahingoita tuotteita, vaan säilyttää niiden luonnollisen rakenteen.

Energiatehokkuus

Optimoitu ilman kierto ja rakenteet takaavat alhaisen energiankulutuksen ja käyttökustannukset.

Helppo puhdistaa

Rakenne on suunniteltu elintarviketurvallisuus edellä – puhdistus on nopeaa ja tehokasta.

Sovelluskohteita

Leijupakastus sopii erityisesti tuotteille, jotka halutaan jäädyttää nopeasti ja säilyttää irtonaisina. Menetelmä toimii erinomaisesti useilla eri toimialoilla.

Marjat, hedelmät ja vihannekset – nopea jäädytys säilyttää rakenteen ja ravinteet.

Katkaravut, kalafileet ja muut merenelävät – irtonaisina pakastetut tuotteet helpottavat käsittelyä.

Siipikarjan palat ja lihat – säilyttävät muodon ilman jäätymisvaurioita.

Valmisruoat ja teolliset annokset – jatkuva pakastus tuotantoprosesseissa.

Kasvipohjaiset tuotteet – tehokas pakastus ilman tuotteiden kiinnittymistä toisiinsa.

Leijupakastimien eri mallivaihtoehdot

MalliKapasiteettiPituus
2/11 350 kg / tunnissa2 700 mm
3/22 000 kg / tunnissa3 805 mm
4/22 600 kg / tunnissa4 880 mm
5/23 950 kg / tunnissa5 950 mm
6/24 000 kg / tunnissa7 025 mm
7/24 650 kg / tunnissa8 095 mm
8/25 300 kg / tunnissa9 170 mm
9/25 900 kg / tunnissa10 240 mm
10/26 600 kg / tunnissa11 340 mm
11/27 300 kg / tunnissa12 378 mm
12/28 000 kg / tunnissa13 450 mm
13/28 600 kg / tunnissa14 522 mm
14/29 300 kg / tunnissa15 594 mm
G1213 000 kg / tunnissa15 600 mm
G1314 000 kg / tunnissa16 800 mm
G1415 000 kg / tunnissa18 000 mm

Räätälöidyt ratkaisut

Toimitamme leijupakastusratkaisuja eri tuotantokapasiteeteille ja tuotetyypeille – pienistä tuotantolinjoista suuriin teollisiin laitoksiin. Autamme mielellämme valitsemaan juuri teidän prosessiinne sopivan laiteratkaisun, valmistajasta riippumatta.

Kysy lisää tai pyydä tarjous